Vietnamees bestellen in Amsterdam: exclusief en exotisch

Een Vietnamese maaltijd zorgt altijd voor een smaaksensatie. Ervaar het zelf en bestel verrassende gerechten met je favoriete ingrediënten!

Wil je Vietnamees bestellen in Amsterdam? Vietnamezen eten rijst bij iedere maaltijd, dus ook het ontbijt. Al is het niet in de originele vorm, de basis van een gerecht is van rijst gemaakt, zoals noedels. De smaken zijn altijd verrassend. Laat je overtuigen en kies voor Vietnamees bezorgen in Amsterdam.

Vietnamees eten: de basis en de sausjes

In Vietnam is de bodem soms zo rijk dat boeren drie rijstoogsten per jaar binnenhalen. Er is echter nog een ander basiselement dat in de Vietnamese keuken een hoofdrol speelt: nuoc mam, vissaus. Deze saus wordt gemaakt van gefermenteerde vis. Mocht je ooit in de buurt komen van een fabriek die dit maakt, dan zal je dat nooit meer vergeten. De vissaus wordt gebruikt in de bouillon, bij het wokken, in dipsauzen en marinades. Als jij Vietnamees eten bestelt, bijvoorbeeld bij Sen Viet of Viêt View, weet je dat dit erbij zal zitten.

Een bijzondere maaltijd aan eigen tafel? Vietnamees thuisbezorgd!

Met rijst en vissaus creëer je natuurlijk die die bijzondere smaken van de Vietnamese gerechten die je kan bestellen. Het zijn de kruiden die de smaak geven aan de vele gerechten. De Vietnamese keuken is minder pittig dan die van het buurland Thailand. Dat komt omdat in de gerechten ook vaak palmsuiker en kokosnoot wordt toegevoegd. Let er maar eens op de volgende keer dat je een Vietnamees gerecht bestelt bij een van de restaurants in Amsterdam, zoals Little Saigon of Pho Viet.

Download our free app!